Hur hittar kunderna just dina produkter eller din tjänst?

Idag var vi kontakt med en vän som också är företagare. Hon frågade om vi kunde titta på hennes hemsida. Hon hade gjort om den och skrivit lite nytt om sina hudvårdsprodukter och ville ha lite respons på om där var nåt som behövde förändras. 

Vi frågade henne om kunderna hittade hennes produkter. Hon svarade jag det ser ni väl var de hittar dem, alltså på produkt fliken på hemsidan menade hon. Hon hade helt missförstått det hela. Vi menade om kunderna hittade henne på Internet. Då fick vi inget svar från henne. Vi kollade upp på google och det visade sig att hennes sida inte ens låg på de fyra första google sidorna. Då berättade vi för henne om att när kunder letar efter en viss produkt och de inte hittar kanske just hennes sida på de tre första google sidorna då ger kunderna upp eller så väljer de andra produkter kanske på den första google sidan. Som företagare gäller det att synas högst upp på första google sidan,då har man ett helt annat utgångsläge.  Alltså går det inte bara göra en snygg hemsida och tro att kunderna hittar den. Även om man håller på att ändra den ofta så hittar kunderna inte den för det. Nej det gäller att hitta vägar som gör att den kommer högt upp på google och få kunskap om Internet marknadsföring.

Och hur gör man det? Jo man kan ju börja med att skriva t.ex. en blogg och lägga in videos
Google rankar nämligen upp det högt och har ett samarbete med Youtube.

Har man t.ex. en hemsida med webbutik som vår vän har så gäller det verkligen att få kunskap om hur kunderna hittar tjänsterna , alltså hur man ska göra för att driva trafik till tjänsterna och för att få vinstdrivande verksamhet på Internet


Är det många som handlar på internet i Sverige, kanske du undrar?

Här kommer häpnadsväckande siffror.

Detta är bara en av anledningar till att du ska befinna dig på internet då internethandeln ökar för varje år som går.

Du hittar artiklen genom att klicka på länken nedan.

http://www.internetstatistik.se/artiklar/84-procent-e-handlar/


Börjar man ett samarbete med oss & sfm har man ett unikt utgångsläge att kunna jobba fram en framgångsrik Internetverksamhet på kortare tid än vad en traditionell företagsamhet gör. Hur vet vi detta och är säkra på detta?

Jo i vårt digitala världsledande online verksamhet finns möjlighet för den som ingen kunskap har att bygga upp egen internet verksamhet av professionella utbildare både online och i live och nå framgång på kort tid.

 

24 Feb 2013